به AVR64 خوش آمديد

AVR64 بزرگترین و قدیمی ترین مرجع فارسی برای آموزش میکروکنترلرهای خانواده AVR می باشد. میکروکنترلرها آی سی های قابل برنامه ریزی از طریق کامپیوتر می باشند که می توان برنامه های دلخواه مانند ماشین حساب، دماسنج، ساعت، تابلو روان، ولتمتر، تایمر، روبات، MP3 Player و هزاران هزار مورد دیگر را توسط محیط های نرم افزاری خاص برای این آی سی ها نوشت و از طریق دستگاهی به نام پروگرمر به حافظه این آی سی ها منتقل کرد. در مقالات آموزشی این وبسایت به طور کاملاً رایگان به معرفی میکروکنترلر AVR و برنامه نویسی به زبان C، بیسیک و اسمبلی و همچنین چگونگی انتقال برنامه به میکرو و نیز نحوه طراحی و ساخت برد مدارچاپی پرداخته شده است. با دانلود و مطالعه مقالات آموزشی می توانید به طور کاملاً رایگان با میکروکنترلرهای AVR آشنا شده و دستگاه های مورد نیاز خود را به دست خودتان بسازید.



آموزش اندروید استدیو (Android Studio)

اندروید استودیو یک کامپایلر رایگان برای برنامه نویسی دستگاه های اندروید می باشد. امروزه علاوه بر موبایل ها و تبلت ها، بردهای کاربردی و صنعتی بسیاری ساخته شده اند که سیستم عامل آنها Android بوده و برای کار با آنها نیاز به یادگیری این زبان احساس می شود. در این بخش که به دلیل اهمیت آن به صورت یک سایت مجزا راه اندازی شده است به طور کامل با کامپایلر اندروید استدیو و پروژه های نمونه آشنا می شوید: Apdroid.ir



Bascom-AVR
آموزش BASCOM

کامپایلر BASCOM-AVR که به آن بسکام یا بیسکام گفته می شود یک کامپایلر تجاری برای برنامه نویسی میکروکنترلرهای خانواده AVR به زبان BASIC می باشد. این کامپایلر در دو نسخه DEMO و تجاری ارائه شده است که نسخه DEMO رایگان بوده و اجازه کد نویسی به میزان 4KB را به کاربر می دهد. کامپایلر بسکام یک محیط فشرده شامل محیط برنامه نویسی، شبیه سازی و پروگرمر می باشد که کار را راحت تر کرده و با فشار چند کلید می توان برنامه را کامپایل و شبیه سازی کرده و به میکرو انتقال داد. در سری مقالات مرتبط با Bascom از ابتدا به معرفی و نحوه دانلود و نصب نسخه دموی این کامپایلر و نحوه خرید نسخه اصلی آن و به نیز نحوه برنامه نویسی با این کامپایلر پرداخته شده است. قطعه کد زیر نحوه کار با LCD را در محیط BASCOM نشان می دهد:



A
آموزش Assembly برای AVR

اسمبلی یک زبان سطح پایین برای برنامه نویسی میکروکنترلرهای AVR بشمار میرود. برنامه نویسی با Assembly نسبتاً مشکل بوده و تمام راه اندازها از قبیل درایور LCD و غیره بایستی از صفر و توسط برنامه نویس طراحی و کدنویسی شود. یکی از مزیت های زبان اسمبلی باز بودن معماری آن می باشد. بدین معنا که برنامه نویس براحتی می تواند هر نوع درایوری را نوشته و آن را ویرایش نماید. مزیت دیگر آن سرعت اجرای بالا و حجم کم کد هگز تولید شده است که این مهم برای نوشتن برنامه های سیستمی مانند درایورهای حافظه بسیار با اهمیت جلوه می کند. در این سری از مقالات به آموزش برنامه نویسی میکرو کنترلر AVR به زبان اسمبلی توسط اسمبلر استاندارد اتمل یعنی avrasm.exe و نیز AVR Studio ی ATMEL پرداخته شده است. برنامه زیر پیچیدگی زبان اسمبلی AVR را برای نوشتن یک عبارت بر روی نمایشگر کریستال مایع نشان می دهد:



CodeVision AVR
آموزش کدویژن CodeVision

کدویژن یک کامپایلر تجاری برای برنامه نویسی میکروکنترلرهای AVR به زبان C می باشد. کد ویژن نیز دارای دو نسخه تجاری و آزمایشی بوده که نسخه آزمایشی آن رایگان است و بخش های زیادی از آن غیر فعال شده است. البته طبق لایسنس CodeVision نمی توان از نسخه DEMO برای ساخت و فروش تجهیزات الکترونیکی استفاده کرد و فقط برای مقاصد آموزشی می باشد. یکی از مزیت های کدویژن بخش Code Wizard آن است که با تنظیمات گرافیکی می توان کد اصلی برنامه را به صورت خودکار ایجاد کرد و این امر باعث صرفه جویی در زمان کدنویسی میگردد. در کامپایلر مجازی زیر نمونه کدی را برای نوشتن یک عبارت بر روی LCD مشاهده می کنید:




WinAVR
آموزش WinAVR

کامپایلر Win AVR یک کامپایلر 100% رایگان و Open Source برای میکروکنترلرهای AVR می باشد که بر پایه کامپایلر AVR-gcc طراحی شده است. زبان این کامپایلر C بوده و کتابخانه های فراوانی برای کار با تجهیزات گوناگون برای این کامپایلر نوشته شده است. یکی از مشهور ترین کتابخانه های موجود کتابخانه avrlib می باشد که شامل توابع بسیار زیادی برای کار با LCD ها، مموری کارت SD/MMC، پورت سریال و ... است. از مزیت های این کامپایلر در درجه اول رایگان بودن آن و در درجه دوم آزاد بودن کتابخانه ها و فراوانی سورس کدهای نوشته شده با این کامپایلر است. در مقالات آموزشی WinAVR به آموزش کامل این کامپایلر پرداخته شده است. قطعه کد زیر نحوه برنامه نویسی برای نمایش متن در یک ال سی دی 16x2 کاراکتری را نمایش می دهد:







© 2009-2020 AVR64.com